- Nektarynkowy krem
- Botwina
- Domowe pesto uproszczone
- Placuszki cukiniowe
- Pączki (bez glutenu)
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Krem truskawkowy
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Mazurek nugatowy
- Placuszki drożdżowe
- Makaron w sosie Mornay
- Chrupiące wafle
- Kurczak egzotyczny
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Mrożony jogurt jagodowy
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Spaghetti Estery
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Placuszki z twarogu
- Wytrawne kruche ciasto
- Panierowane paluszki rybne
- Zapiekanka brokułowa
- Amerykańska szarlotka
- Kruche pierniczki
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Mus brzoskwiniowy
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Zupa z pulpetami
- Zupa kukurydziana
- Nadziewany kabaczek
- Napój marchwiowo - truskawkowy
- Kurczak z jabłkiem
- Krupniczek mamy
- Kurczak w curry
- Zapiekane kanapki liliputa
- Chińskie jajka herbaciane
- Soja prawie po bretońsku
- Szarlotka
- Polski sos wielkanocny
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Gołąbki po grecku
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Lody z jogurtu
- Zielona zupa
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Cukinia z mięsem mielonym
- Mulatki z bakaliami
- Puree z marchwi
- Sałatka makaronowa
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Krem bananowy
- Rulonik z szynki
- Gjuwecz po słowiańsku
- Cygański kociołek
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Bułki maślane