- Cykoria w sosie śmietanowym
- Tarta z brokułami lub z porami
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Brzoskwinowe oczko
- Kruche ciasto z masą makową
- Ryba w sosie koperkowym
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Chleb Grahama
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Wyraziste tofu
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Szparagi w cieście
- Biszkopt (bez glutenu)
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Indyk przekładany
- Łosoś znad zatoki
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Filet z indyka w soku owocowym
- Młode warzywa z pieca
- Placuszki drożdżowe
- Kolorowe gnocchi
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Pieczeń cielęca
- Potrawka z kurczaka
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Galaretka z soku z porzeczek
- Koktajl z mango
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Cytrynowe ciasteczka
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Pizza (bez glutenu)
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Mus brzoskwiniowy
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Bakłażany zapiekane
- Placuszki-kaczuszki
- Masło czosnkowe
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Galaretka z surowymi owocami
- Delikatny i puszysty sernik
- Pulpety z ryżem
- Terrine z białego sera
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Babeczki z szynką i serem
- Układanka warzywno-owocowa
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Tarta wiśniowa
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Jajka marynowane w occie