- Tort (bez glutenu)
- Sos polski
- Chrupki Krzysia
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Śliwkowy omlet
- Grejpfrut z sałatką z kurczaka
- Ciasto marchwiowe
- Kruche ciasteczka
- Złocisty nektar
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Panierowane serki pleśniowe
- Ślimaczki cynamonowe - ciastka
- Zupa owocowa
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Domowy budyń
- Szarlotka biszkoptowa
- Galaretka z pigwy
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Rulonik z serem
- Kisiel owocowy
- Jabłka w cieście
- Sałatka z winogronami
- Proste ciasto na kruchy spód
- Koktajl z melona
- Ryba cytrynowa
- Gnocchi dyniowe
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Zupa krem z cukinii
- Galaretka z soku z porzeczek
- Młode warzywa z pieca
- Tort serowy wspaniały
- Lane kluski
- Surówka z cykorii i natki
- Deser owocowy
- Halibut pod parmezanem
- Mięso duszone po turecku
- Korż - placek kresowy
- Grecka zapiekanka warzywna
- Jajka faszerowane
- Grecki gulasz z drobiu
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Sałatka z grilla
- Suszone pomidory
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Pasta - jajo i basta
- Tarta z grzybami
- Słodkie kaszotto
- Bakłażany zapiekane
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Tartinki
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Bułgarski chłodnik
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Torcik z galaretką
- Surówka z czerwonej kapusty