- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Cukinia z pomidorami
- Puree ziemniaczane
- Gjuwecz po słowiańsku
- Kulki rybne po norwesku
- Dynia z piekarnika
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Omlet z cukinią i papryką
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Potrawka z patisonami
- Lody na patyczkach
- Kurczak z czereśniami
- Szaszłyk z indyka z morelami
- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Zapiekane kanapki liliputa
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Makaron z pesto pietruszkowym
- Ciasto (bez mleka)
- Bitki panierowane z wariacjami
- Ciasto na ptysie
- Botwina
- Kawior z bakłażana
- Kisiel malinowy
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Owocowy indyk
- Różności pod beszamelem
- Surówka z jabłek i dyni
- Szpinak z baraniną
- Grecki gulasz z drobiu
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Śliwkowy omlet
- Mozzarella w karecie
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Konfitury (i sok) z malin
- Potrawka z kurczaka z warzywami w sosie pomarańczowym z curry
- Zupa krem z pora
- Pomidorki sauté
- Racuchy drożdżowe
- Paluszki z kurczaka z sosami
- Surówka zimowa
- Domowe pesto uproszczone
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Pomidorowa trochę inna
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Kruche plastry cytrusów
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Pasta z kurczaka
- Lody bananowe (bez mleka)
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Szparagi z jajkami mimoza
- Zupa pieczarkowa
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy