- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Krem z kalafiora
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Spatzle
- Szybka ryba po grecku
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Pierwsze mięsko
- Chleb ziołowy
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Dal z soczewicy
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Sałatka marokańska
- Owoce w czekoladzie
- Chłodnik pomidorowy
- Ślimaczki cynamonowe - ciastka
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Schab z pomarańczami
- Soja prawie po bretońsku
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Surówka z mieszanych warzyw
- Bitki panierowane z wariacjami
- Felafelki
- Placek z zielonego groszku
- Sałatka dziadka Julka
- Ciasto z jagodami ucierane
- Mus owocowy
- Zupa jagodowa
- Zimowy salad bar
- Chłodnik owocowy
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Ciasto z owocami
- Potrawka z patisonami
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Delikatny i puszysty sernik
- Sos majonezowy
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Omlet po polsku
- Pianka bananowa
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Chłodnik z pomidorów
- Kruche ciasto z masą makową
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Śliwki z figą i melisą
- Przysmak serowy
- Kluski kładzione z jabłkami
- Brzoskwiniowa pianka
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Ryba po grecku II
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Spaghetti z bobem
- Lody na patyczkach
- Kartofle duszone
- Wołowina w sosie
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Krem jarzynowy z indykiem