- Polski sos wielkanocny
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Baranina duszona po turecku
- Grecki gulasz z drobiu
- Układanka warzywno-owocowa
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Tarta ze szpinakiem
- Zapiekanka rybna
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Tarta prawie Tatin
- Pyzy
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Lody z jogurtu
- Lody czekoladowe
- Babeczki z szynką i serem
- Kurczak w curry
- Kotleciki cielęce
- Kompot z suszu
- Koszyczek z pomidora
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Sernik tradycyjny
- Omlet po włosku (frittata)
- Krem jarzynowy z indykiem
- Strucla mini
- Jajka panierowane
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Pizza pomidorowo-serowa
- Lody bananowe (bez mleka)
- Spaghetti z cukinią
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Szara pasta
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Ryba z porami i marchewką
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Kurczak w migdałach
- Panierowane paluszki rybne
- Śliwkowa legumina
- Bakłażany zapiekane
- Murzynek Jaś
- Placek gruszkowy
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Jabłka z aronią
- Przecier jabłkowy
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Zraziki sezamkowe
- Powidła śliwkowe
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Różności pod beszamelem
- Ziemniaki po duńsku
- Krem z cukinii
- Pulpety
- Racuszki z dyni