- Papryka nadziewana twarogiem
- Mięso duszone po turecku
- Murzynek Jaś
- Paszteciki z tuńczykiem
- Knedle ze śliwkami
- Chleb alpejski z orzechami
- Ziemniak w kropki
- Ziemniaki po duńsku
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Mrożone owoce na patyku
- Pierniczki całuski
- Kruche plastry cytrusów
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Kulki mięsne po szwedzku
- Zupa nic
- Galaretka z soku z porzeczek
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Słoneczna sałatka
- Croque monsieur i croque madame
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Oliwki po swojemu
- Proste ciasto na kruchy spód
- Kapusta z sosem sojowym
- Krem bananowy
- Kotlety mielone dla dzieci
- Racuchy z kurczakiem
- Stworki z ciasta serowego
- Gołąbki z winogronowych liści
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Muffiny jagodowe
- Puree z dyni
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Pieczone pierożki z serem
- Szarlotka
- Zielona zupa
- Pulpety z koperkiem
- Dynia z piekarnika
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Paszteciki (bez jajek)
- Przecier z cukinii
- Cygański kociołek
- Ryba po grecku
- Gjuwecz po słowiańsku
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Lane kluski
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Murzynek Jaś
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Koktajl owocowy na lodach
- Bułka orzechowa
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Cytrynowe masło
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Sorbet brzoskwiniowy