- Zupa krem z dyni
- Kolorowa jajecznica
- Puree z bakłażana
- Eskalopek z pomidorem
- Ryba w sezamie
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Placki ziemniaczane (bez jajek)
- Mozzarella w karecie
- Pizza rozmaitości
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Babeczki z szynką i serem
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Galaretka z soku z porzeczek
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Placuszki jabłkowe
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Kruche ciasto z truskawkami
- Panierowane serki pleśniowe
- Pasta (dip) z bobu
- Sos pomidorowy klasyczny
- Napój marchwiowo-malinowy
- Zupa śliwkowa
- Ryżowa szarlotka
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Sos różowy
- Lody dla młodych
- Chrupiące babeczki
- Surówka z kminkiem
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Śliwkowa legumina
- Strucla mini
- Biszkopciki domowe
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Ryba po żydowsku
- Drób z jabłkami
- Naleśniki chińskie
- Murzynek Jaś
- Placuszki drożdżowe
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Rogaliki kokosowe
- Galaretka z surowymi owocami
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Różowa kaszka
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Pączki z białego sera
- Deser owocowy
- Mielonka z dodatkami
- Konfitury (i sok) z malin
- Kulki serowo-orzechowe
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Kompot ze śliwek
- Lody czekoladowe
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Słodka bułka marchewkowa
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Mus truskawkowy II
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Sorbet porzeczkowy