- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Jajka faszerowane
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Kompot z rumiankiem
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Babka drożdżowa III
- Kuszące jabłka
- Kartofle duszone
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Pasta (dip) z bobu
- Tarta jabłkowa II
- Sorbet porzeczkowy
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Schab pieczony po galicyjsku
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Sałatka owocowa
- Kluski serowe z rodzynkami
- Pizza rozmaitości
- Sałatka grecka III
- Kartoflana zapiekanka
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Kruche ciasteczka
- Zupa z jabłek na słono
- Makaron z serem i warzywami
- Miodek cebulowy
- Kisiel malinowy
- Chleb (bez glutenu)
- Terrine z białego sera
- Karmelowe wafelki
- Brzoskwinowe oczko
- Ślimaki daktylowe
- Chrupiące wafle
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Kopytka (bez jajek)
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Galaretki
- Chłodnik
- Pierogi z owocami
- Racuszki najłatwiejsze
- Owocowa bomba
- Ciasto z jabłkami
- Szaszłyki z kurczaka
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Zupa z soczewicy
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Kisiel owocowy
- Drób z porzeczkami
- Puree ziemniaczane
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Napój marchwiowo-malinowy
- Ziemniaki po duńsku
- Piernik
- Sałata z truskawkami
- Kulki mięsne po szwedzku