- Nale¶niki z jagodami
- Zupa jarzynowa
- Ch³odnik owocowy
- Puree z dyni
- Fasolka szparagowa odsma¿ana z boczkiem
- Ry¿ z jajkami na parze
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Koktajl z melona
- Placek z zielonego groszku
- Szpinak zapiekany z serem
- Sa³atka makaronowa
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Ciasto do pizzy: kruche
- Piernik
- Sok pomidorowo-jab³kowy
- Zupa kalafiorowa z curry
- Cytrynowy syrop (do rozcieñczania)
- Frittata z warzywami
- Kotlety gryczane
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Zupa ry¿owa z pietruszk±
- Knedle z mro¿onymi ¶liwkami lub truskawkami
- Zupa z jab³ek na s³ono
- Zupa krem z pora
- Grzanki z pieczon± fet±
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Przysmak serowy
- Sa³atka z cukini
- Zupa z cukinii
- Potrawka z patisonami
- Gwiazdeczki cynamonowe
- Zraziki sezamkowe
- Zielony twaro¿ek
- Pascha
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Schab duszony w mleku ry¿owym
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, miêsa i cebuli
- Faszerowana cukinia
- Sa³atka ³akomczucha
- Racuszki gryczane
- Kompot ze ¶liwek
- W³oski chleb zio³owy
- Surówka z kapusty pekiñskiej
- Powid³a ¶liwkowe
- Kartofle duszone
- Kartoflanka przecieranka
- Makaron z serem i warzywami
- Przecier owocowy
- Rizotto z tuñczykiem
- Bak³a¿any z mozzarell± i parmezanem
- Racuszki naj³atwiejsze
- Miêso duszone po turecku
- Placuszki z twarogu
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Owoce ze s³oika
- Trufle czekoladowe
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sa³atka wiosenna z li¶æmi babki i mlecza
- ¦limaki daktylowe
- Nale¶niki z miêsem