- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Krem z cukinii
- Jajka panierowane
- Owoce ze słoika
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Ryba w sosie koperkowym
- Niesłodka zupa z dyni
- Kapuśniak i ogórkowa
- Młode warzywa z pieca
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Mus owocowy
- Pierogi z soczewicą
- Jabłka w cieście
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Zupa z soczewicy
- Kotlety gryczane
- Tarta z jabłkami
- Grecka zapiekanka warzywna
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Ciasto jogurtowe
- Ryż z truskawkami
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Cukinia z mięsem mielonym
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Baranina duszona po turecku
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Daktylowe kulki
- Makaron z brokułami
- Deser z rabarbarem
- Konfitury (i sok) z malin
- Owocowy indyk
- Kuszące jabłka
- Kruchy placek ze śliwkami
- Murzynek Jaś
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Gjuwecz po słowiańsku
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Szara pasta
- Uszka
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Deser brzoskwiniowy
- Tarta - kruche ciasto
- Szparagi pod beszamelem
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Rozmaitości na parze
- Omlet z cukinią i papryką
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Tort (bez glutenu)