- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Lody z jogurtu
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Szaszłyk z indyka z morelami
- Panierowane serki pleśniowe
- Krem jarzynowy z indykiem
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Pierogi ruskie
- Kisiel owocowy
- Zupa migdałowa
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Kopytka (bez jajek)
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Tarta szpinakowa
- Zupa-krem z marchwi
- Zupa francuska
- Kurczak z kaszą
- Budyń z żółtkiem
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Pierogi kresowe
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Budyniowa zupa malinowa
- Domek z naleśników ze szpinakiem
- Zupa ''jak miodek''
- Tartinki
- Łagodny hummus
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Placuszki-kaczuszki
- Blinki z cukinii
- Pasta (dip) z bobu
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Pulpety z ryżem
- Zupa migdałowa
- Lody bananowe (bez mleka)
- Lody czekoladowe
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Kopytka
- Spatzle
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Włoska zupa jarzynowa
- Przecier z manną
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Sałatka z malin i arbuza
- Ryba z cukinią
- Pieczeń barania po angielsku
- Oliwki po swojemu
- Omlet po włosku (frittata)
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Terrine z białego sera
- Topielec (bez mleka, glutenu)