- Makaron rozmaitości
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Panierowane paluszki rybne
- Zawijaski z chleba tostowego
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Zapiekanka rybna
- Kotleciki cielęce
- Cukinie z daleka
- Naleśniki chińskie
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Ciasto z jagodami kruche
- Tarta z jabłkami
- Krem truskawkowy
- Orzechy w czekoladzie
- Szwedzki łosoś
- Murzynek Jaś
- Zupa krem z włoszczyzny i pomidorów
- Bananowe frytki
- Bakłażany duszone
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Sernik na zimno
- Gnocchi dyniowe
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Dip fasolowy
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Placki z cukinii
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Kotleciki z tuńczyka
- Pierniczki
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Paszteciki (bez jajek)
- Różowa zupa owocowa
- Ciastka orzechowe
- Torcik z galaretką
- Zupa owocowa
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Mozzarella w karecie
- Ciasto z dynią
- Gołąbki z winogronowych liści
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Pierwsze mięsko
- Kopytka
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Amerykańska szarlotka
- Sernik czekoladowy
- Tartinki
- Ciasto bananowe
- Rogaliki
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Krupniczek mamy
- Krem jabłkowy
- Mazurek daktylowy
- Chleb ziołowy
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Gołąbki po grecku
- Zupa ''jak miodek''
- Migdały w karmelu