- Pieczone kartofle
- Knedle ze śliwkami
- Pasta (dip) z bobu
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Spaghetti z sosem pesto
- Sałata z pomidorów
- Kostka z kaszki manny
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Sos pomidorowy klasyczny
- Murzynek
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Bitki panierowane z wariacjami
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Ciasto na ptysie
- Daktylowe roladki
- Mak z łamańcami
- Kotlety gryczane
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Masło czosnkowe
- Tort (bez glutenu)
- Schab winny
- Chłodnik z pomidorów
- Orzechy w czekoladzie
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Zupa ''jak miodek''
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Szpinak zapiekany z serem
- Mus śliwkowy
- Sałatka z tofu
- Makaron z twarożkiem na słodko
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Omlet grzybek z owocami
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Ostre ziemniaczki
- Pomidory nadziewane ryżem
- Kasza gryczana z serem
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Pasta z łososia
- Lody czekoladowe
- Sałatka marokańska
- Różności pod beszamelem
- Zupa nic (bez glutenu)
- Paszteciki (bez jajek)
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Pomidorowa trochę inna
- Placuszki cukiniowe
- Pierwsze mięsko
- Pasta z bakłażanów
- Omlet arabski
- Klopsiki cielęce
- Deserowa zupa owocowa
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Placuszki z marchwi i ziemniaków
- Resztki lata
- Kotleciki cielęce
- Owoce z kruszonką