- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Chłodnik z pomidorów
- Szwedzki łosoś
- Pieczeń cielęca
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Leniwe bez białego sera
- Surówka z czerwonej kapusty
- Wiśniowo-waniliowa zupa krem
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Kotlety gryczane
- Zapiekanka z marchwi
- Omlet po francusku
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Koktajl malinowy
- Naleśniki chińskie
- Knedle ze śliwkami
- Budyń karmelowy
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Kulki rybne po norwesku
- Sernik dziecinnie prosty
- Chłodnik owocowy
- Flaczki z kurczaka
- Sałatka z arbuza i fety
- Puree z dyni
- Faszerowane kurze piersi
- Makrobiotyczne gołąbki
- Kuskus jak prawdziwy
- Filet z indyka w soku owocowym
- Chłodnik
- Bułeczki serowe
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Mleczny przysmak
- Dip fasolowy
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Sorbet owocowy
- Resztki lata
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Kartoflana zapiekanka
- Błyskawiczny indyk w ogórkach
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Zupa krem z marchwi
- Koktajl owocowy na lodach
- Ciasto jogurtowe
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Francuskie kiełbaski serowe
- Gołąbki z winogronowych liści
- Ciasto z jabłkami
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Koktajl owocowy na lodach