- Napój marchwiowo-malinowy
- Jogurt własnej roboty
- Zupa jabłkowa
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Placek z zielonego groszku
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Różowa zupa owocowa
- Spaghetti z sosem pesto
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Ratatuja nicejska
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Mak z łamańcami
- Przecier owocowy
- Sos koperkowy
- Sałatka z bakłażanów
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Ciasto na ptysie
- Jabłko z sałatką ryżową
- Szparagi w cieście
- Mus z kaszy manny
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Zupa szczawiowa
- Zapiekanka z drobiu
- Sierpniowa sałatka
- Baranina duszona po turecku
- Francuskie kiełbaski serowe
- Muffiny jagodowe
- Koktajl malinowy
- Sałatka z winogronami
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Błyskawiczny indyk w ogórkach
- Rozmaitości na parze
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Warzywa z drobiem po chińsku
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Ryba cytrynowa
- Szaszłyk z indyka z morelami
- Naleśniki (bez glutenu)
- Sałatka owocowa
- Szpinakowa zapiekanka
- Barszcz czerwony
- Pomidorki sauté
- Mrożone bezy z malinami
- Kruche ciasteczka
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Śliwkowy omlet
- Domowy budyń
- Faszerowane kurze piersi
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Keks biszkoptowy
- Placuszki serowe
- Spaghetti z cukinią
- Puree ziemniaczane