- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Jajka z szynką w majonezie
- Caprese
- Szpinak zapiekany z serem
- Sos winegret
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Frittata z warzywami
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Pyzy
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Kruche plastry cytrusów
- Felafelki
- Sałatka owocowa
- Spaghetti z sosem pesto
- Sałatka marokańska
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Napój z owoców jagodowych
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Pizza hawajska
- Pasta z bakłażanów
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Układanka warzywno-owocowa
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Łagodne chili
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Zupa migdałowa
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Grejpfrut z sałatką z kurczaka
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Tarta owocowa
- Biszkopt z owocami
- Chleb razowy z kminkiem
- Pieczeń barania po angielsku
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Wołowina z fasolką szparagową
- Różności pod beszamelem
- Zupa nic (bez glutenu)
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Zupa z zielonego groszku
- Łosoś znad zatoki
- Gruszki w kremie waniliowym
- Biszkopt z surowymi owocami
- Zupa z zielonej sałaty
- Kulki serowo-orzechowe
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Naleśniki meksykańskie
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Ryż z jajkami na parze
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Sok jabłkowy
- Kisiel owocowy
- Przecier z manną
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Zupa cytrynowa
- Zupa kalafiorowa z curry
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Zupa-krem z zielonego groszku