- Leniwe bez białego sera
- Lekka rybna
- Krupnik
- Papryka faszerowana warzywami
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Zimowy kurczak
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Zupa szczawiowa
- Pulpety rybne
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Tzatziki
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Sos jogurtowy
- Surówka z dyni
- Mrożone bezy z malinami
- Mus truskawkowy II
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Sałatka z truskawek i melona
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Karp w szarym sosie
- Barszcz ukraiński
- Przecier z manną
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Pieczone jabłka
- Owoce ze słoika
- Cukinia z pomidorami
- Wytrawne kruche ciasto
- Pasta z kurczaka
- Chrupki Krzysia
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Ciasto do pizzy: kruche
- Surówka z kminkiem
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Pizza pomidorowo-serowa
- Napój z owoców jagodowych
- Eskalopek z pomidorem
- Makaron z sosem bez gotowania
- Spaghetti z bobem
- Koktajl owocowy na lodach
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Sorbet porzeczkowy
- Bakłażanowe kotlety
- Szparagi w cieście
- Grzanki z pieczoną fetą
- Cytrynowe masło
- Bruschetta na kilka sposobów
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Ślimaczki cynamonowe - ciastka
- Ciasto z dynią
- Dal z soczewicy
- Pulpety z koperkiem
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Makaron z serem
- Kotleciki z soji
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Pascha
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Karmelowe wafelki