- Sałatka mięsna z morelami
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Tęczowy sorbet
- Surówka z żurawinami i selerem
- Deser z kaszy jaglanej
- Domowy kisiel wiśniowy
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Zupa jarzynowa
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Cytrynowy biszkopt
- Spaghetti z sosem pesto
- Bakłażany duszone
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Pasta - jajo i basta
- Placek z cukinii
- Indyk w galarecie
- Tarta wiśniowa
- Placek z owocami (bez mleka)
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Mrożony jogurt jagodowy
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Baranina duszona po turecku
- Ciasto z dynią
- Szparagi pod beszamelem
- Kisiel malinowy
- Sałatka z tuńczyka i fasoli
- Spaghetti z sosem pomidorowo-warzywnym
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Racuchy z kurczakiem
- Kisiel mleczno-owocowy
- Chrupki Krzysia
- Kaszka kukurydziana z morelami
- Filet z indyka w soku owocowym
- Koktajl z mango
- Bakłażany z makaronem
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Zimowy kurczak
- Gołąbki po grecku
- Placek z zielonego groszku
- Zapiekanka turecka z miodem
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Chrupiące kaczuszki
- Sałatka makaronowa
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Daktylowe kulki
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Ryż z jajkami na parze
- Zupa owocowa
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Ptysie na słono z farszem brokułowym