- Tort (bez glutenu)
- Szarlotka miękka
- Ziemniaki po węgiersku
- Tarta (bez glutenu)
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Kruche ciasteczka ( bez glutenu)
- Babeczki z szynką i serem
- Tort czekoladowy
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Ziemniaki pieczone
- Kostka z kaszki manny
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Risotto z łososiem
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Surówka z jabłek i dyni
- Szparagi z jajkami mimoza
- Pierogi leniwe
- Zupa-krem z kukurydzy
- Felafelki
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Ciastka kokosowe
- Rolada serowa
- Zupa migdałowa
- Kaszka z buzią
- Sałatka makaronowa
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tarta prawie Tatin
- Babeczki z serem
- Szpinak zapiekany z serem
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Fritata - warzywa w jajku
- Jabłka z aronią
- Sałatka z tofu
- Ryż z jajkami na parze
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Ryba z cukinią
- Kotlety gryczane
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Domowe pesto uproszczone
- Surówka z cykorii i natki
- Pierogi kaukaskie
- Dynia z piekarnika
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Deser brzoskwiniowy
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Omlet grzybek z kozim serem
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Pierogi kresowe
- Sorbet arbuzowy
- Chleb (bez glutenu)
- Sos majonezowy
- Kurczak z ananasem
- Murzynek
- Tarta z grzybami
- Paluszki z kurczaka z sosami
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem