- Bruschetta na kilka sposobów
- Kartoflanka przecieranka
- Biszkopt z owocami
- Pesto po polsku
- Masło czosnkowe
- Szpinakowe pesto
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Sos koperkowy
- Szparagi w cieście
- Francuski sos czosnkowy
- Zawijaski z chleba tostowego
- Zapiekanka z marchwi
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Sałatka owocowa na słono
- Karmelowe wafelki
- Zupa z zielonego groszku
- Leśny przysmak na kolację
- Słone patyczki
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Racuchy z kurczakiem
- Kurczak z warzywami
- Cytrynowe masło
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Surówka zimowa
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Krem bananowy
- Jeż
- Ciasto (bez mleka)
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Sezamki
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Biszkopt
- Deser jogurtowo-owocowy
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Sezamowa marchew
- Grzanki z pieczoną fetą
- Lody (bez mleka)
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Sos różowy
- Mazurek nugatowy
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Spaghetti z sosem pomidorowo-warzywnym
- Przecier z manną
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Zapiekane kanapki liliputa
- Ciasto z dynią
- Lane kluski (bez glutenu)
- Pasta - jajo i basta
- Indyk w galarecie
- Pierniczki całuski
- Pascha
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Krem z kalafiora
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Rurki z kremem pistacjowym
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)