- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Maślane bułeczki bez masła
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Sos prowansalski aioli
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Sernik dziecinnie prosty
- Resztki lata
- Sernik tradycyjny
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Zapiekanka warzywna z cukinią
- Zrazy z pieca
- Barszcz czerwony
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Ciasto (bez mleka)
- Zupa z dyni
- Mazurek trójwarstwowy
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Sałatka warzywna w marynacie
- Lody owocowe
- Ryba w sezamie
- Ciasto z dynią
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Mazurek cytrynowy III
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Krupnik
- Bułeczki serowe
- Ślimaki daktylowe
- Rozmaitości na parze
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Pizza rozmaitości
- Makrela w ziołowej potrawce
- Wyraziste tofu
- Tarta szpinakowa
- Biszkopt (bez glutenu)
- Sorbet owocowy
- Murzynek
- Jabłka z aronią
- Ryba po grecku
- Ogórki faszerowane
- Białe leczo
- Domowy kisiel wiśniowy
- Sos czekoladowy
- Placuszki-kaczuszki
- Grecki gulasz z drobiu
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Legumina śliwkowa
- Racuszki z dyni
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Dip fasolowy
- Łosoś znad zatoki
- Kolorowa jajecznica
- Włoska zupa jarzynowa
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Kartofle duszone