- Biszkopt z owocami
- Sos prowansalski aioli
- Pierogi kaukaskie
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Sałatka z truskawek i mięty
- Placek z zielonego groszku
- Daktylowe kulki
- Nektarynkowy krem
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Bułka orzechowa
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Kurczak w potrawce
- Ryba w sezamie
- Koktajl malinowy
- Różności pod beszamelem
- Placki ziemniaczane
- Biszkopty bezglutenowe
- Kisiel z malinami
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Deser biało czerwony
- Pascha
- Kartoflanka przecieranka
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Spaghetti z pulpetami
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Mus śliwkowy
- Sałatka łakomczucha
- Budyń karmelowy
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Kruche ciasteczka ( bez glutenu)
- Mak z łamańcami
- Galaretki
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Makrela w ziołowej potrawce
- Pomidory faszerowane sałatką majonezową
- Placuszki cukiniowe
- Szpinakowa zapiekanka
- Sałatka z cykorii i owoców
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Bułeczki serowe
- Pierniczki
- Domowe pesto uproszczone
- Zupa ogórkowa
- Jajka mimoza
- Barszcz ukraiński
- Ziemniaki po węgiersku
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Bakłażanowe kotlety
- Chłodnik z pomidorów
- Spaghetti z cukinią
- Omlet arabski
- Powidła śliwkowe
- Omlet po polsku
- Szpinak z baraniną
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Pizze - miniaturki