- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Sorbet brzoskwiniowy
- Puree z bakłażana
- Torcik z galaretką
- Schab pieczony po galicyjsku
- Otulona brzoskwinia
- Filet z indyka w soku owocowym
- Konfitury (i sok) z malin
- Spaghetti z sosem pesto
- Zupa krem z włoszczyzny i pomidorów
- Makrobiotyczne gołąbki
- Naleśniki chińskie
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Sałatka łakomczucha
- Jabłko duszone
- Sałatka z drobiem i morelami
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Racuszki serowe
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Oliwki po swojemu
- Ciastka kokosowe
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Bułka orzechowa
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Sałatka z rukoli
- Spaghetti Estery
- Babeczki z szynką i serem
- Panierowane paluszki rybne
- Zupa jagodowa
- Owoce pasteryzowane
- Jabłka w cieście
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Naleśniki z serem
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Krem jarzynowy z indykiem
- Sałata z truskawkami
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Caprese
- Bakłażany duszone
- Drób z jabłkami
- Sałatka grecka III
- Mus z kaszy manny
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Pieczone kartofle
- Ryba po azjatycku
- Cukinia z wody
- Naleśniki z jagodami
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Pieczeń barania po angielsku
- Pieczone pierożki z serem
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Chrupiący serek z gruszką
- Panga w pergaminie
- Lody czekoladowe
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)