- Domowy kisiel wiśniowy
- Ryż z truskawkami
- Ciasteczka czekoladowe
- Zrazy z pieca
- Faszerowana cukinia
- Sernik (bez glutenu)
- Krupnik
- Mrożone owoce
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Makaron w sosie Mornay
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Panga w pergaminie
- Napoleonki
- Galaretka z pigwy
- Kruche ciasto z musem owocowym
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Klopsiki cielęce
- Botwina
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Szparagi solo
- Racuszki
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Zupa kukurydziana
- Omlet po włosku (frittata)
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Łazanki zapiekane z owocami
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Stworki z ciasta serowego
- Placki (bez mleka, jajek)
- Napój marchwiowo-malinowy
- Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
- Francuskie kiełbaski serowe
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Zupa z kabaczków
- Pyzy
- Placuszki drożdżowe
- Naleśniki biszkoptowe z truskawkami
- Pierogi ruskie
- Placuszki serowe
- Sorbet malinowy
- Pieczeń barania po angielsku
- Kanapka z pastą jajeczną
- Omlet arabski
- Zapiekanka rybna
- Kostka z kaszki manny
- Caprese
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Tort (bez glutenu)
- Słoneczna sałatka
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Suszone pomidory
- Naleśniki z żółtym serem
- Rozmaitości na parze
- Ciasto z dynią
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Sos czekoladowy