- Koktajl wiśniowy
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Ryba w sezamie
- Sałatka marokańska
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Gnocchi dyniowe
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Kuszące jabłka
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Ciasto bananowe
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Sałatka szpinakowa
- Deser gruszkowy
- Zapiekanka z pomidorami
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Zupa szczawiowa
- Szejk niekoniecznie arabski
- Mrożone owoce
- Ostre ziemniaczki
- Kisiel żurawinowy
- Tarta z jabłkami
- Sałatka
- Ciasto czekoladowe z orzechami
- Jaś na słodko
- Bułeczki serowe
- Zrazy z kury
- Zupa z dyni na słono
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Spaghetti Estery
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Flaczki z kurczaka
- Gruszki w kremie waniliowym
- Zupa z dyni
- Kotleciki cielęce
- Proste ciasto na kruchy spód
- Sos różowy
- Zupa krem z marchwi
- Śliwkowy omlet
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Risotto z łososiem
- Kostka z kaszki manny
- Drób z jabłkami
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Zupa-krem z marchwi
- Polski sos wielkanocny
- Kurczak z pomidorami
- Dip fasolowy
- Krem z pogniecionych truskawek
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Racuszki serowe
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Panierowane serki pleśniowe
- Sos polski
- Tarta prawie Tatin
- Rolada serowa
- Ciastka kokosowe