- Domowy kisiel wiśniowy
- Dip fasolowy
- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Włoski chleb ziołowy
- Konfitury (i sok) z malin
- Zapiekanka rybna
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Cytrynowe ciasteczka
- Naleśniki z mięsem
- Surówka z żurawiną
- Babeczki z szynką i serem
- Zawijaski z chleba tostowego
- Masa czekoladowa - ganache
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Pianka bananowa
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Lody dla młodych
- Zupa z zielonej sałaty
- Lody twarożkowe
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Śliwkowa legumina
- Ziemniaki po duńsku
- Deser brzoskwiniowy
- Masło czosnkowe
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Ciasto marchwiowe
- Biszkopt (bez glutenu)
- Owoce pasteryzowane
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Zupa krem z cukinii
- Rulonik z warzywami
- Tarta prawie Tatin
- Ciasto marchwiowe z figami
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Sałatka z malin i arbuza
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Szybka ryba po grecku
- Chleb alpejski z orzechami
- Sezamowa marchew
- Lody (bez mleka)
- Budyń z żółtkiem
- Ciasto-legumina z owocami
- Szpinak zapiekany z serem
- Surówka z cykorii i natki
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Jeż
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Sajgonki (bez glutenu)
- Pieguski
- Sałatka z winogronami
- Zupa minestrone
- Naleśniki (bez glutenu)
- Sos koperkowy