- Ryba z cukinią
- Zupa z zielonego groszku
- Kurczak z marchewką
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Zupa szczawiowa
- Kartoflana zapiekanka
- Gjuwecz po słowiańsku
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Sałata z pomidorów
- Pascha II
- Chłodnik
- Gołąbki po grecku
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Chleb alpejski z orzechami
- Naleśniki z żółtym serem
- Mazurek nugatowy
- Makrobiotyczne gołąbki
- Kruchy placek ze śliwkami
- Francuskie kiełbaski serowe
- Zapiekane kanapki liliputa
- Ciasto z dynią
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Indyk z marchewką
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Przecier owocowy
- Pieczeń barania po angielsku
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Migdały w karmelu
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Zimny pomidor
- Zapiekanka brokułowa
- Szparagi z jajkami mimoza
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Pierogi z owocami
- Pieczeń cielęca
- Konfitury (i sok) z malin
- Zupa francuska
- Placuszki cukiniowe
- Lody czekoladowe
- Szparagi w cieście
- Arabski chleb pita
- Pomidorowy koktajl
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Brzoskwinie na ostro
- Biszkopt z surowymi owocami
- Panierowane serki pleśniowe
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Kuszące jabłka
- Koktajl owocowy na lodach
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Zupa selerowa
- Pasztet z łososia
- Szarlotka miękka
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Biurowa kartoflanka
- Tęczowy sorbet
- Pieczeń wieprzowa na zimno