- Ryba po żydowsku
- Puchate pyzy
- Sałatka ryżowa
- Kruche ciasteczka ( bez glutenu)
- Zielona zupa
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Pierogi leniwe
- Różności pod beszamelem
- Zupa migdałowa
- Sałata z pomidorów
- Zupa szczawiowa
- Mleczne wafelki
- Zupa jarzynowa
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Jaś na słodko
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Żółta pasta
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Bezglutenowe kanapki truskawkowo-bananowe
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Koszyczek z pomidora
- Surówka z mieszanych warzyw
- Suszone pomidory
- Sałatka makaronowa
- Guacamole
- Mulatki z bakaliami
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Sałatka dziadka Julka
- Tarta owocowa
- Kotlety mielone dla dzieci
- Ziemniak w kropki
- Sałatka z cukini
- Korż - placek kresowy
- Warzywa z drobiem po chińsku
- Pierogi ruskie
- Jajka z szynką w majonezie
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Sałatka szpinakowa
- Otulona brzoskwinia
- Szpinakowa zapiekanka
- Tarta cebulowa II
- Zrazy z pieca
- Konfitury (i sok) z malin
- Frittata z warzywami
- Racuchy z kurczakiem
- Omlet z pomidorami i papryką
- Biszkopt
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Pasztet z łososia
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Rulonik z warzywami
- Strucla mini
- Wiśniowa legumina