- Musaka (potrawa bałkańska)
- Lekkie ciasto czekoladowe
- Zupa z soczewicy
- Kisiel owocowy
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Sos winegret
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Rulonik z szynki
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Galaretki
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Spaghetti z sosem pesto
- Deser jogurtowo-owocowy
- Napój z owoców jagodowych
- Kartoflana zapiekanka
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Pierogi z jagodami
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Pomidorowa trochę inna
- Paluszki z kurczaka z sosami
- Kartoflanka przecieranka
- Wesołe omleciki
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Zupa krem z mrożonych brokułów
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Makaron z serem
- Ryba po żydowsku
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Kapuśniak i ogórkowa
- Pesto po polsku
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Jabłka w cieście
- Chrupki Krzysia
- Schab winny
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Zupa migdałowa
- Szparagi z jajkami mimoza
- Lody jagodowe z miętą
- Makaron z pomidorami
- Naleśniki chińskie
- Omlet grzybek z owocami
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Deser gruszkowy
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Ziemniaki pieczone
- Złocisty nektar
- Zupa jabłkowa z curry
- Knedle ze śliwkami
- Grzanki z pieczoną fetą
- Owocowa legumina
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Lekka rybna
- Rurki z kremem pistacjowym
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Smażone banany