- Ciasto z jagodami ucierane
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Kurczak z czereśniami
- Rozmaitości na parze
- Zupa krem z zielonego groszku
- Zupa szpinakowa
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Zupa owocowa
- Zapiekanka z drobiu
- Sałata z pomidorów
- Sos czekoladowy
- Truskawki w czekoladzie
- Trufle czekoladowe
- Kurczak z kaszą
- Zupa krem z cukinii
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Krem jabłkowy
- Zupa ogórkowa
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Sos wiśniowy do owoców
- Żółty chłodnik
- Lody sorbetowe dla uczulonych na mleko
- Sorbet porzeczkowy
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Zupa francuska
- Paluszki z kurczaka z sosami
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Karpatka
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Zapiekanka brokułowa
- Ślimaki daktylowe
- Mak z łamańcami
- Tarta szpinakowa
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Puree z truskawek i kiwi
- Ziemniaki po węgiersku
- Omlet grzybek z owocami
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Tortilla hiszpańska
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Galaretki
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Ziemniaki po duńsku
- Sałatka makaronowa
- Zupa krem z kalafiorów
- Dip fasolowy
- Szara pasta
- Sałatka z winogronami
- Makaron z sosem dyniowym
- Gjuwecz po słowiańsku
- Pączki z białego sera
- Sernik czekoladowy
- Placuszki z twarogu