- Kasza gryczana z serem
- Sałatka owocowa
- Faszerowane kurze piersi
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Sernik na zimno
- Tarta z brokułami lub z porami
- Koktajl owocowy na lodach
- Zapiekanka z drobiu
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Krem z cukinii
- Surówka z dyni
- Puree ziemniaczane
- Trufle czekoladowe
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Panierowane paluszki rybne
- Sałatka warzywna w marynacie
- Sałatka litwacka
- Tarta ze szpinakiem
- Kosmiczne pojazdy
- Krem cytrynowy (bez glutenu)
- Galaretka z surowymi owocami
- Makaron z sosem dyniowym
- Powidła śliwkowe
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Szaszłyki z łososia
- Owocowa legumina
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Rulonik z warzywami
- Sałatka z drobiem i morelami
- Marchewka z brukselką
- Zapiekanki z bagietki
- Kisiel z jabłkiem
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Rulonik z warzywami
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Chłodnik
- Kurczak z warzywami
- Ciasto marchwiowo-bananowe
- Ziemniaki pieczone
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Risotto z łososiem
- Leśny przysmak na kolację
- Sałatka z malin i arbuza
- Potrawka z patisonami
- Pierogi z młodą kapustą
- Barszcz czerwony
- Gołąbki po grecku
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Zupa z dyni
- Ciasteczka migdałowe
- Trufle z herbatników
- Uszka
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Racuchy z kurczakiem
- Kopytka