- Deser jogurtowo-owocowy
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Tarta wiśniowa
- Żółta pasta
- Śliwki z figą i melisą
- Cytrynowy biszkopt
- Mielona wołowina po chińsku
- Felafelki
- Ziemniaki faszerowane
- Makaron w sosie Mornay
- Zupa-krem z kukurydzy
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Sałatka z winogronami
- Biszkopciki domowe
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Sałata z truskawkami
- Sorbet owocowy
- Lody z jogurtu
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Bakłażany zapiekane
- Chleb pita
- Tarta z żurawinami
- Sałata z pomidorów
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Pieczone kartofle
- Makaron z brokułami
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Sos różowy
- Rulonik z warzywami
- Knedle ze śliwkami
- Grzanki z mozzarellą
- Ciastka orzechowe
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Rulonik z serem
- Niesłodka zupa z dyni
- Kotleciki z tuńczyka
- Sałatka z tuńczyka i fasoli
- Przecier owocowy
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Zupa z dyni na słono
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Terrine z białego sera
- Ryba w sezamie
- Tzatziki
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Pierogi z soczewicą
- Bezy (bez mleka)
- Sałatka owocowa
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Zupa francuska
- Czekoladowe chrupki
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Halibut pod parmezanem
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Łazanki zapiekane z owocami
- Kokosowy sernik
- Krem jarzynowy z indykiem
- Kaczka z jabłkami
- Galaretka z pigwy