- Jogurt własnej roboty
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Pierogi ruskie
- Chrupiące kaczuszki
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Spaghetti z pulpetami
- Orzechy w czekoladzie
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Paszteciki z tuńczykiem
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Legumina śliwkowa
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Bułki maślane
- Miodek cebulowy
- Zraziki sezamkowe
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Biszkopt (bez glutenu)
- Sałata z pomidorów
- Sola meuniere
- Zupa jabłkowa
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Pasta z kurczaka
- Kurczak z marchewką
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Rulonik z warzywami
- Mus z kaszy manny
- Grzanki z mozzarellą
- Kisiel z malinami
- Naleśniki z sosem mornay
- Sos polski
- Sałatka marokańska
- Paluszki z kurczaka z sosami
- Ciasteczka migdałowe
- Sos koperkowy
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Zupa krem z marchwi
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Galaretka z soku z porzeczek
- Risotto z łososiem
- Śliwkowa legumina
- Kostka z kaszki manny
- Sos pomidorowy klasyczny
- Galaretki
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Pasta (dip) z bobu
- Chleb bezglutenowy
- Tarta prawie Tatin
- Kompot z suszu
- Placuszki z twarogu
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Omlet po polsku
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Wigilijny kompot
- Ryba z porami i marchewką
- Ogórki faszerowane