- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Tarta ze szpinakiem
- Makaron w sosie Mornay
- Krupnik
- Felafelki
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Szaszłyki z łososia
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Babeczki z szynką i serem
- Kurczak z pomidorami
- Schab ze śliwkami
- Rozmaitości na parze
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Surówka z selera z owocami
- Leczo ze śliwkami
- Sos majonezowy
- Mrożony jogurt jagodowy
- Bananowa manna
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Placek gruszkowy
- Zupa-krem z kukurydzy
- Rulonik z warzywami
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Kisiel z truskawkami
- Pierogi kresowe
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Zraziki sezamkowe
- Ziemniaki po węgiersku
- Sos czekoladowy
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Domowy budyń
- Kurczak z ananasem
- Rolady z kurzych piersi
- Konfitury (i sok) z malin
- Soja prawie po bretońsku
- Krupniczek mamy
- Spaghetti z sosem pesto
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Jabłka z aronią
- Dip fasolowy
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Wigilijna zupa migdałowa
- Budyniowa zupa malinowa
- Omlet arabski
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Ryba w sosie koperkowym
- Paszteciki z tuńczykiem
- Sorbet arbuzowy
- Pomidory z papryką po włosku
- Słoneczna sałatka
- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Omlet grzybek z owocami
- Kruche ciasto z musem owocowym
- Sałatka z cukini
- Kartoflanka przecierana
- Sałatka z malin i arbuza
- Napój z owoców jagodowych
- Tarta - kruche ciasto