- Ziemniaki po bułgarsku
- Pomidorowa z bazylią
- Cukinia z wody
- Maślane bułeczki bez masła
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Brzoskwiniowa pianka
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Krem z pomidorów
- Chleb ziołowy
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Puree z dyni
- Żółty chłodnik
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pascha
- Uszka wigilijne (bez mleka, jajek, glutenu)
- Makrela w ziołowej potrawce
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Tarta owocowa
- Różowy koktail truskawkowy
- Dynia z piekarnika
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Gjuwecz po słowiańsku
- Kompot z rumiankiem
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Trufle czekoladowe
- Sezamki
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Ryba po żydowsku
- Pieczone kartofle
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Schab ze śliwkami
- Pasta z kurczaka
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Surówka z jabłek i dyni
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Niesłodka zupa z dyni
- Powidła śliwkowe
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Pasta z awokado
- Kurczak z jabłkiem
- Blinki z cukinii
- Korż - placek kresowy
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Warzywa smażone w cieście
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Tarta cebulowa II
- Kisiel z truskawkami
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Grzanki z pieczoną fetą
- Deser gruszkowy
- Surówka z czerwonej kapusty