- Sos prowansalski aioli
- Mrożone bezy z malinami
- Przecier owocowy
- Kisiel z jabłkiem
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Maślane bułeczki bez masła
- Galaretka z surowymi owocami
- Zupa nic
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Cytrynowy biszkopt
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Budyniowa zupa malinowa
- Napój z owoców jagodowych
- Zupa jabłkowa
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Zraziki sezamkowe
- Pasta (dip) z bobu
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Kaczka z jabłkami
- Trufle czekoladowe
- Zupa krem z cukinii
- Mus z kaszy manny
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Schab pieczony po galicyjsku
- Sok jabłkowy
- Zawijaski z chleba tostowego
- Racuchy drożdżowe
- Pomidorki sauté
- Chleb alpejski z orzechami
- Zdrowy bigos
- Chrupiące kaczuszki
- Biszkopty bezglutenowe
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Tarta - kruche ciasto
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Krem truskawkowy
- Faszerowane papryki
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Naleśniki biszkoptowe z truskawkami
- Zupa z soczewicy
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Młode warzywa z pieca
- Kruche ciasteczka
- Tarta brokułowa
- Zupa z kabaczków
- Surówka z dyni
- Makaron w sosie Mornay
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Chleb pita
- Zupa pieczarkowa
- Omlet z pomidorami i papryką
- Korż - placek kresowy
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Halibut pod parmezanem
- Zapiekane kanapki liliputa
- Farsz mięsny (bez jajek)