- Zapiekanka rybna
- Mus śliwkowy
- Placek gruszkowy
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Makrobiotyczne gołąbki
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ziemniaki po bułgarsku
- Ciasto jogurtowe
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Jagodzianki
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Zupa krem z kalafiorów
- Pomidory nadziewane ryżem
- Zupa z dyni na słono
- Cytrynowe ciasteczka
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Chrupiący serek z gruszką
- Delikatny i puszysty sernik
- Pączki z białego sera
- Sos majonezowy
- Sałatka makaronowa
- Konfitury (i sok) z malin
- Ratatuja nicejska
- Omlet z cukinią i papryką
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Biszkopt z owocami
- Placek z owocami (bez mleka)
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Kluski kładzione z jabłkami
- Kruche plastry cytrusów
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Kisiel owocowy
- Deser gruszkowy
- Karpatka
- Omlet arabski
- Kulki serowo-orzechowe
- Masło czosnkowe
- Bakłażany zapiekane
- Domowy kisiel wiśniowy
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Łazanki zapiekane z owocami
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Oliwki po swojemu
- Potrawka z patisonami
- Owsiane chrupki
- Cukinia z wody
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Sos pomidorowy klasyczny
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Murzynek
- Budyń karmelowy