- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Włoski chleb ziołowy
- Grecka zapiekanka warzywna
- Daktylowe roladki
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Zupa krem z pora
- Najprostsza tarta owocowa
- Koktajl wiśniowy
- Krem jarzynowy z indykiem
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Pasta z awokado
- Croque monsieur i croque madame
- Napój marchwiowo - truskawkowy
- Sałatka z bakłażanów
- Puree z dyni
- Kruche plastry cytrusów
- Kurczak z jabłkiem
- Babeczki z szynką i serem
- Budyń z żółtkiem
- Rulonik z serem
- Sałatka arabska tabuleh
- Schab pieczony po galicyjsku
- Wiśniowa legumina
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Makrela w ziołowej potrawce
- Sałatka z cykorii i owoców
- Gnocchi dyniowe
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Pomidory faszerowane sałatką majonezową
- Szarlotka
- Racuszki gryczane
- Mielonka z dodatkami
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Koktajl malinowy
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Ogórki faszerowane
- Bułeczki serowe
- Kisiel owocowy
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Sałatka warzywna w marynacie
- Eskalopek z pomidorem
- Zupa z dyni
- Pomidorowa trochę inna
- Galaretka z pigwy
- Tarta z brokułami lub z porami
- Truskawki w czekoladzie
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Zupa owocowa
- Trufle czekoladowe
- Zapiekanka brokułowa
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Zupa krem z marchwi
- Cannelloni ze szpinakiem
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Szybka ryba po grecku
- Ryba w sezamie