- Placuszki z cukinii
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Mleczne wafelki
- Chleb pita
- Zupa selerowa
- Ryba w sosie warzywnym
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Resztki lata
- Sernik tradycyjny
- Legumina śliwkowa
- Racuszki z dyni
- Rolady z kurzych piersi
- Zupa ''jak miodek''
- Kompot z rumiankiem
- Sos polski
- Zupa z dyni na słono
- Placuszki rybne orientalne
- Pyzy
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Koktajl z melona
- Zupa z cukinii
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Naleśniki biszkoptowe z truskawkami
- Surówka z jabłek i dyni
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Sałatka ryżowa z curry
- Dipy jogurtowe
- Kruche ciasteczka ( bez glutenu)
- Sałatka z tofu
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Surówka z żurawinami i selerem
- Napój różany
- Zupa krem z zielonego groszku
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Zawijaski z chleba tostowego
- Sałatka makaronowa
- Bitki panierowane z wariacjami
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Mazurek trójwarstwowy
- Sałatka mięsna z morelami
- Mleczny przysmak
- Puchate pyzy
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Zrazy z pieca
- Kruszonka z jabłkami
- Kruche ciasto z masą makową
- Spaghetti Estery
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Mus z kaszy manny
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Pieczone kartofle
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami