- Kruche ciasteczka
- Rogaliki
- Kostka z kaszki manny
- Ciastka orzechowe
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Placki z jabłkami
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Pierogi kaukaskie
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Racuszki
- Biszkopt z owocami
- Mięso duszone po turecku
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Ostre ziemniaczki
- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Makrela w ziołowej potrawce
- Jajka marynowane w occie
- Napój marchwiowo-malinowy
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Sos polski
- Zupa z dyni na słono
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Batoniki orkiszowe
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Mazurek nugatowy
- Ciasteczka czekoladowe
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Zupa z zielonej sałaty
- Cukinia faszerowana serem
- Białe leczo
- Delikatny i puszysty sernik
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Kasza gryczana z serem
- Pomidorowa z bazylią
- Pierogi z soczewicą
- Przecier z manną
- Pizza z owocami
- Zupa z dyni
- Chleb alpejski z orzechami
- Knedle ze śliwkami
- Naleśniki z serem
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Pasta z łososia
- Różowa kaszka
- Kulki mięsne po szwedzku
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Bułeczki z kapustą
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Chrupiące kaczuszki
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Jaś na słodko
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Zupa nic
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką