- Pasta z bakłażanów
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Faszerowana cukinia
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Chleb ziołowy
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Smażone banany
- Pasztet z łososia
- Omlet arabski
- Jajka mimoza
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Kompot z rumiankiem
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Sałatka ryżowa z curry
- Ryba w sosie warzywnym
- Cukinia faszerowana serem
- Chrupki Krzysia
- Ryba z cukinią
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Kotlety z płatków owsianych
- Domowe pesto uproszczone
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem
- Owoce w czekoladzie
- Czipsy
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Legumina cytrynowa
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Cukinie z daleka
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Zupa krem z włoszczyzny i pomidorów
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Cukiniowe ciasto
- Pierogi z młodą kapustą
- Pizza z owocami
- Lody (bez mleka)
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Chrupiące kaczuszki
- Krem truskawkowy
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Różności pod beszamelem
- Sałatka ryżowa
- Pasta z łososia
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Jabłkowy kurczak
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Racuszki