- Chrupiące kaczuszki
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Batoniki orkiszowe
- Deser z rabarbarem
- Kisiel z truskawkami
- Tzatziki
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Wiśniowo-waniliowa zupa krem
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Spaghetti
- Knedle ze śliwkami
- Sałatka dziadka Julka
- Sałatka makaronowa
- Deser brzoskwiniowy
- Zielona zupa
- Sałatka z arbuza i fety
- Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
- Koktajl owocowy na lodach
- Koktajl malinowy
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Kapuśniak i ogórkowa
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Surówka z mieszanych warzyw
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Spaghetti Estery
- Jaś na słodko
- Lody czekoladowe
- Lane kluski (bez glutenu)
- Placek z cukinii
- Koktajl z owoców sezonowych
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pulpety rybne
- Ciasto scrabble
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Placuszki cukiniowe
- Zupa z soczewicy
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Pasta z bakłażanów
- Kruche ciasto
- Tarta z pianą owocową
- Zupa z cukinii
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Przecier z manną
- Gjuwecz po słowiańsku
- Szarlotka miękka
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Muffiny jagodowe
- Ryba z porami i marchewką
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Chleb razowy z kminkiem
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Napój różany
- Łosoś znad zatoki
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Kabaczek faszerowany ryżem