- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Strucla mini
- Kluski kładzione z jabłkami
- Croque monsieur i croque madame
- Kruszonka z jabłkami
- Stworki z ciasta serowego
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Czekoladowe chrupki
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Makaron z serem i warzywami
- Leczo ze śliwkami
- Tartaletki z porami
- Napój różany
- Gjuwecz po słowiańsku
- Koktajl jabłkowy
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Zupa cytrynowa
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Dynia z piekarnika
- Kokosowy sernik
- Zupa pomidorowa
- Pizza z owocami
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Szpinak zapiekany z serem
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Zupa z dyni
- Układanka warzywno-owocowa
- Łagodny hummus
- Śliwkowa legumina
- Spaghetti z papryką
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Cytrynowy biszkopt
- Schab z pomarańczami
- Faszerowane papryki
- Rolada serowa
- Sos różowy
- Omlet z cukinią i papryką
- Pączki (bez glutenu)
- Surówka z kminkiem
- Grecka zapiekanka warzywna
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Galaretka z soku z porzeczek
- Tarta ze szpinakiem
- Lody dla młodych
- Zupa kalafiorowa z curry
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Zapiekanka z pomidorami
- Mak z łamańcami
- Kolorowa jajecznica
- Koktajl brzoskwiniowy
- Szaszłyki z łososia
- Ciasto na ptysie
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Sorbet owocowy
- Mozzarella w karecie
- Sos koperkowy
- Pasta - jajo i basta
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)