- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Zupa krem z kalafiora i sałaty
- Makaron z sosem dyniowym
- Surówka z selera z owocami
- Ziemniaki faszerowane
- Jabłko z sałatką ryżową
- Deser z kaszy jaglanej
- Surówka z jabłek i dyni
- Surówka zimowa
- Guacamole
- Ciasteczka czekoladowe
- Zupa jagodowa
- Tarta brokułowa
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Kolorowe gnocchi
- Galaretka z soku z porzeczek
- Tzatziki
- Przysmak serowy
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Ciasteczka migdałowe
- Bezy (bez mleka)
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Włoski chleb ziołowy
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Owoce pasteryzowane
- Lody twarożkowe
- Sałatka ryżowa (bezglutenowa)
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Ziemniaki po niemiecku
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Frittata z warzywami
- Placki ziemniaczane
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Tęczowy sorbet
- Mielona wołowina po chińsku
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zapiekanka turecka z miodem
- Lody czekoladowe
- Zapiekanka rybna
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Resztki lata
- Brzoskwinie na ostro
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Fasola z miodem i cytryną
- Kotleciki cielęce
- Kisiel owocowy
- Chleb bezglutenowy
- Biszkopt
- Ślimaczki cynamonowe - ciastka
- Delikatny sernik
- Placuszki z tuńczyka
- Zupa z dyni na słono
- Puree ziemniaczane
- Naleśniki z mięsem
- Sos polski