- Botwina
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Pulpety z koperkiem
- Powidła śliwkowe
- Kurczak z jabłkiem
- Pieczone jabłka
- Krem jarzynowy z indykiem
- Szpinak z baraniną
- Pierogi kresowe
- Zupa z kabaczków
- Tort czekoladowy
- Tarta - kruche ciasto
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Karmelowe wafelki
- Baba wielkanocna z szafranem
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Sernik na zimno
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Kopytka
- Pasta z awokado
- Tarta z brokułami lub z porami
- Faszerowane kurze piersi
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Sałatka arabska tabuleh
- Pączki (bez glutenu)
- Warzywa smażone w cieście
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Makrela w ziołowej potrawce
- Konfitury (i sok) z malin
- Grzanki III
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Różowy koktail truskawkowy
- Makaron rozmaitości
- Dynia z piekarnika
- Indyk z marchewką
- Kisiel z malinami
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Baranina duszona po turecku
- Pasztet z łososia
- Schab z rodzynkami
- Słone patyczki
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Zapiekanki z bagietki
- Grzybek śmietanowy
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Pomidory z papryką po włosku
- Zupa selerowa
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Czipsy
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Chleb razowy z kminkiem
- Łosoś pieczony w soli
- Chleb alpejski z orzechami
- Leczo ze śliwkami
- Pierogi leniwe