- Ziemniaki faszerowane
- Paszteciki z tuńczykiem
- Tarta owocowa
- Kotleciki z tuńczyka
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Pierwsze mięsko
- Mak z łamańcami
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Ciasto na ptysie
- Koktajl z owoców sezonowych
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Kosmiczne pojazdy
- Koktajl malinowy
- Spaghetti z papryką
- Spaghetti z cukinią
- Bułki maślane
- Szparagi z jajkami mimoza
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Karmelowe wafelki
- Kruche ciasteczka
- Cukinia z wody
- Szwedzki łosoś
- Kruche ciasteczka
- Baba wielkanocna z szafranem
- Sałatka dziadka Julka
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Jabłka w cieście
- Barszcz czerwony
- Nektarynkowy krem
- Domowy budyń
- Lody na patyczkach
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Kompot ze śliwek
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Sorbet porzeczkowy
- Ziemniaki faszerowane
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Mielonka z dodatkami
- Różowa kaszka
- Topione pomidory
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Knedle ze śliwkami
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Marchewka z brukselką
- Kotlety z płatków owsianych
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Naleśniki biszkoptowe z truskawkami
- Surówka z dyni
- Placuszki cukiniowe
- Koktajl owocowy na lodach
- Chleb razowy z kminkiem
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Łosoś pieczony w soli
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Ciasto daktylowo-orzechowe