- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Chłodnik z pomidorów
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Konfitury (i sok) z malin
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Sola meuniere
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zapiekanka brokułowa
- Mak z łamańcami
- Ciasto bezowe z kremem
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Tartinki
- Szejk niekoniecznie arabski
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Surówka z cykorii
- Placki z cukinii
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Zupa francuska
- Puree z bakłażana
- Zielona zupa
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Biszkopt z owocami
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Pierogi z młodą kapustą
- Pomidorowa trochę inna
- Surówka z dyni
- Placuszki z tuńczyka
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Kasza gryczana z serem
- Zapiekanka z serka homogenizowanego i makaronu
- Bułka orzechowa
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Kompot ze śliwek
- Indyk przekładany
- Gwiazdeczki cynamonowe
- Domek z naleśników ze szpinakiem
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Deser z kaszy jaglanej
- Zupa z soczewicy do termosu
- Sałata z truskawkami
- Cukinia z wody
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Kotleciki z tuńczyka
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Budyń karmelowy
- Makrela w ziołowej potrawce
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kisiel mleczno-owocowy
- Ciasto do pizzy: kruche
- Ryba po żydowsku
- Ciasto (bez mleka)
- Sałatka
- Terrine z białego sera