- Zupa gulaszowa
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Blinki z cukinii
- Jabłko duszone
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Mielonka z dodatkami
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Placki ziemniaczane
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Tartinki
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Sałatka z arbuza i fety
- Deserowa zupa owocowa
- Owoce ze słoika
- Zupa pieczarkowa
- Włoska zupa jarzynowa
- Kompot z rumiankiem
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Pulpety rybne
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Przecier jabłkowy
- Daktylowe kulki
- Bakłażany z makaronem
- Zupa z soczewicy
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Budyń (bez mleka)
- Sorbet arbuzowy
- Jaś na słodko
- Knedle ze śliwkami
- Sałatka owocowa w pomarańczy
- Pyzy
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Zupa z zielonej sałaty
- Jajka marynowane w occie
- Kasza gryczana z serem
- Makaron z pomidorami
- Kruche ciasto z truskawkami
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Lekka rybna
- Złocisty nektar
- Napój marchwiowo - truskawkowy
- Szarlotka biszkoptowa
- Koktajl wiśniowy
- Smażona mozzarella
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Ziemniaki faszerowane
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Ciasto z jabłkami
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Dip fasolowy
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Mus owocowy
- Jogurt z jagodami i sezamkami