- Maślane bułeczki bez masła
- Sałatka szpinakowa
- Ryba w sosie koperkowym
- Pierś indycza z farszem rodzynkowym
- Tarta jabłkowa II
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Indyk przekładany
- Żółty chłodnik
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Placki z cukinii
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Lody (bez mleka)
- Pierogi kresowe
- Lody czekoladowe
- Brzoskwinie na ostro
- Grecka zapiekanka warzywna
- Zapiekanka z marchwi
- Barszcz postny
- Karmelowe wafelki
- Kapusta pekińska z patelni
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Zupa ''jak miodek''
- Chleb ziołowy
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Bakłażany zapiekane
- Ryż z jajkami na parze
- Owocowa bomba
- Rulonik z warzywami
- Sałatka z kwiatami
- Zimny pomidor
- Napój marchwiowo-malinowy
- Szpinak zapiekany z serem
- Wiśniowo-waniliowa zupa krem
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Zupa szczawiowa
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Spaghetti
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Krem jabłkowy
- Kluski z kaszy manny
- Kurczak w migdałach
- Napój z owoców jagodowych
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Kolorowe kulki
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Racuszki najłatwiejsze
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Sałatka z cykorii i owoców
- Deser z rabarbarem
- Lody dla młodych
- Pascha II
- Ryba z porami i marchewką
- Omlet po francusku
- Daktylowe kulki
- Krem bananowy
- Kruche pierniczki